Wie wij zijn


Sansa

Sansa is een hele lieve zachtaardige en gevoelige hond. Ze gaat vaak mee naar de katten die we tijdens de vakanties verzorgen. Sansa is heel rustig en lief en de katten zijn altijd zeer nieuwsgierig. Zelf is ze meer geïnteresseerd in het kattenvoer dan in de katten.

Ze houdt veel van spelen met de bal of met een stok. Daar wordt ze erg enthousiast en blij van. Ook vindt ze het ontzettend leuk om mee te gaan hardlopen.

Sansa is ook vaak bij de yogalessen die ik geef. Zij wordt er net als alle mensen zeer ontspannen van. Ze houdt met name van de eindontspanning (meditatie en visualisatie) en gemasseerd worden.

We zijn nu samen een nieuwe cursus HondEnYoga aan het ontwikkelen. Zo leer je jezelf en je hond nog beter kennen en het versterkt de onderlinge band enorm. Je ervaart wat een invloed je als mens hebt op het gedrag van je huisdier of andere dieren (ook op mensen trouwens), alleen al door je energie (uitstraling, lichaamstaal en gebaren) te veranderen.

 

Poppy

Popke is mijn lieve onderzoekende verzorger. Als kitten waste hij zijn broertje, onze hond Sansa en onze oude kat Fozzie al.

Hij is heel nieuwsgierig, wil alles ontdekken en overal bij zijn en hij kruipt graag overal in, op, onder en tussen. Hij is echt mijn vriend. Soms is ie meer hond dan kat. Hij is ook zéér dol op eten. Hij is bijna 2x zo groot als de andere katten.

Leeuw

Leeuwtje is mijn lieve troetelbeestje. Hij is heel zachtaardig, lief en respectvol naar de andere dieren. Hij praat veel tegen mij (en volgens mij ook tegen de buren) en hij houdt er erg van om vertroeteld te worden. Het is echt een straatkatje, want hij is het liefst buiten. Als hij binnen is ligt ie het liefst te slapen in een doos of in de hondenmand.

Marit

Vanaf mijn geboorte was onze hond Bobbes mijn beste vriend. Hij ging overal waar ik ging - toen ik als peuter door de buurt fietste, sjokte hij met me mee -  en hij haalde me altijd op van school. Als kleuter  wou ik ook altijd al een kat erbij, want ik was gek op Jonas, de rode buurkater. Toen ik zeven jaar was kregen we eindelijk een kat, Snuffy, die we als kitten bij een boerderij hadden gevonden.  Bijna 17 jaar lang was hij mijn beste vriendje.

Ik wist echter nooit echt goed 'wat ik later wilde worden'. Wat ik al wel wist is dat ik met dieren en mensen wilde werken, maar geen enkel beroep was precies wat ik zocht. Na mijn studies psychologie, yogadocent, paraveterinair (gedeeltelijk) en mijn werk en opleidingen op de dierenambulance en mijn Dierenservice, had ik de perfecte combinatie bedacht:  ik wil mensen en dieren/de natuur dichterbij elkaar brengen en ook wil ik mensen dichterbij hun eigen natuur brengen, zodat iedereen zoveel mogelijk zichzelf kan zijn en we daardoor met z'n allen een mooiere wereld kunnen creëren.

De meest prachtige ervaringen en de meest rustgevende momenten heb ik in de natuur beleefd en dat wil ik graag delen met andere mensen. Zeker in de huidige maatschappij waarin we veel druk van buitenaf voelen en daardoor vaak stress ervaren, is het belangrijk dat je dichtbij jezelf kan blijven.

Dat betekent dat je rustig kan blijven in allerlei omstandigheden, dat je doet wat jij zelf wilt, dat je je ademhaling en energie kan sturen en dat je naar je intuïtie kan luisteren.

Deze eigenschappen zijn onmisbaar als je werkt met dieren. Doordat ik heel dicht bij de natuur sta, zie ik vaak details die anderen niet zien, bijvoorbeeld als het gaat om het gedrag van een kat.

Bij het trainen van mensen en hun hond werk ik veel met energie (lichaamstaal, uitstraling en gebaren). Het mooie hiervan is dat alle honden begrijpen wat ik bedoel. Maar ook de meeste mensen zien direct wat ik bedoel. Wat ik graag aan iedereen mee wil geven is dat je dit werken met energie (wat je uitzendt krijg je ook weer terug) bewust kan toepassen in alle facetten van het dagelijkse leven (zoek ook eens op Law of Attraction). En dat doe ik nu d.m.v. mijn Dierenservice Donan en mijn  coachingpraktijk Natuurlijke Balans.