Wie wij zijn


       DIERENSERVICE DONAN

       voor dieren én mensen


Sansa

Sansa is een echte mensenhond. Ze vindt iedereen lief en wil iedereen dan ook heel graag begroeten. Vooral kinderen. Daar is ze echt dol op. Ik denk dat ze hun puurheid en speelsheid herkent.

Ze gaat ook vaak mee naar de katten die we tijdens de vakanties verzorgen. Dat doe ik alleen als de katten mij volledig vertrouwen. Sansa is heel rustig en lief en de katten zijn altijd zeer nieuwsgierig.

We gaan ook samen naar workshops en voorlichting. Zo kunnen we aan mensen laten zien wat een invloed je als mens hebt op het gedrag van je huisdier of andere dieren, alleen al door je energie (uitstraling, lichaamstaal en gebaren) te veranderen.

Sinds kort doen we samen een cursus HondEnYoga en ze is is ook vaak bij de yogalessen die ik in mijn praktijk geef. Zij, en alle mensen, worden er zeer ontspannen van. Ze houdt met name van de eindontspanning en gemasseerd worden.

Poppy

Popke is mijn lieve onderzoekende verzorger. Als kitten waste hij zijn broertje, onze hond Sansa en onze oude kat Fozzie al.

Hij is heel nieuwsgierig, wil alles ontdekken en overal bij zijn en hij kruipt graag overal in, op, onder en tussen. Hij is ook zéér dol op eten. Hij is bijna 2x zo groot als de andere katten.

Leeuw

Leeuwtje is mijn lieve troetelbeestje. Hij is 2 maanden jonger dan Poppy en het zijn vanaf het begin goede vriendjes. Hij is heel zacht, lief en respectvol naar de andere dieren. Hij praat veel tegen mij en hij houdt er erg van om vertroeteld te worden. Het is echt een straatkatje, want hij is het liefst buiten. Als hij binnen is ligt ie het liefst te slapen in een doos of in de hondenmand.

Marit

Wie had er gedacht dat je van dieren knuffelen je beroep kon maken?

Vroeger wist ik nooit zo goed wat ik later wilde worden. Vanaf mijn geboorte was onze hond Bobbes mijn beste vriend. Hij ging overal waar ik ging - toen ik als peuter door de buurt fietste, sjokte hij met me mee -  en hij haalde me altijd op van school. Als kleuter  wou ik ook altijd al een kat erbij, want ik was gek op Jonas, de rode buurkater. Toen ik zeven jaar was kregen we eindelijk een kat, Snuffy, die we als kitten bij een boerderij hadden gevonden.  Bijna 17 jaar lang was hij mijn beste vriendje.

Wat ik al wel wist is dat ik met dieren en mensen wilde werken, maar geen enkel beroep was precies wat ik zocht. Na mijn studies psychologie, yogadocent, paraveterinair (gedeeltelijk) en mijn werk en opleidingen op de dierenambulance en de hondenuitlaat- en oppasservice, had ik de perfecte combinatie bedacht:  ik wil mensen en dieren dichterbij elkaar brengen, maar ook wil ik mensen dichterbij hun eigen natuur brengen.

De meest prachtige ervaringen en de meest rustgevende momenten heb ik in de natuur beleefd en dat wil ik graag delen met andere mensen. Zeker in de huidige maatschappij waarin we veel druk van buitenaf voelen en daardoor vaak stress ervaren, is het belangrijk dat je dichtbij jezelf kan blijven.

Dat betekent dat je rustig kan blijven in allerlei omstandigheden, dat je doet wat jij zelf wilt, dat je je ademhaling en energie kan sturen en dat je naar je intuïtie kan luisteren.

Deze eigenschappen zijn onmisbaar als je werkt met dieren. Doordat ik heel dicht bij de natuur sta, zie ik vaak details die anderen niet zien, bijvoorbeeld als het gaat om het gedrag van een kat.

Bij het trainen van mensen en hun hond werk ik veel met energie (lichaamstaal, uitstraling en gebaren). Het mooie hiervan is dat alle honden begrijpen wat ik bedoel. Maar ook de meeste mensen zien direct wat ik bedoel. Wat ik graag aan iedereen mee wil geven is dat je dit bewust kan toepassen in alle facetten van het dagelijkse leven. En dat doe ik nu d.m.v. mijn dierenservice en mijn yoga en coaching praktijk OneWorld.